endometriosbloggen.

Den här bloggen kommer att handla om min Endometrios.. Det är inte den roligaste bloggen som finns. Men den kommer att handla om min resa från då jag sökte hjälp första ggn tills dagen idag och framöver.
Dagsläget:
Under sommaren har jag gått ner över 10kilo pga min endometreios och dessa hemska smärtor.
Jag väger tyvärr idag bara 43kilo och rasar i vikt med jämna mellanrum. Jag är 26år idag och diagnosen fick jag i somras, men har sökt hjälp från och till sen 2006, kramperna började långt innan. Men Endometrios är en väldigt väl dold kvinnosjukdom där det oftast kan ta år att få diagnos eller hjälp. Många går livet ut med detta, utan att diagnos aldrig ställs därför att kunskapen är långt ifrån tillräcklig. Sedan kan man undra hur många fler kvinnor som skall dö mystiskt innan sanningen och hjälpen om Endometrios skall fram.
Detta är min resa som tyvärr är långt ifrån över. Eller?
Jag hoppas att jag inte kommer dö av min Endometrios, om man nu tänker på den snabba viktminskningen osv.
Jag kommer som sagt dela med mig av allt som hittills hänt med både läkarbesök och medicinering, symptom osv.
Det finns även många som har endometrios men som inte lider och som faktiskt kan fungera normalt i livet.
Endometrios finns i olika stadier och jag har tyvärr den värsta graden endometrios.
Jag kommer inte bara dela med mig av mina egna symptom och tankar, utan även med artiklar och annat. Jag är tyvärr mest sängliggandes nu och mkt kommer att skrivas genom mobilen..
Jag studerar till Arbetsterapeut på universitetet men som det verkar just nu så måste jag tyvärr ta ett studieuppehåll. Det är inte första gången jag slutar utbildningar och jobb, men jag vill inte ge upp.
Frågan är bara när jag tar mig upp.. 
Som sagt.
Bloggen är till för andra med endometrios, vi kan ge råd och stöd till varann, men den kan även vara bra för er tjejer med liknande symptom. 10% av alla tjejer/kvinnor har endometrios, det är ca 2tjejer i varje klass.
Hade denna sjukdom varit en manlig sjukdom hade det nog funnits botemedel och pengar till forskning osv. Vi med Endometrios kostar samhället stora summor belopp, just för att vi inte får den vård och de operationer vi behöver.
Idag har min hjärna några starka timmar, för annars skulle jag inte ens kunna skriva här.
Dock är smärtorna ej av denna värld och jag måste tyvärr sluta skriva nu.
Lägga mig på magen och önska att lidandet snart tar slut..